A legeslegelső mumus

Az ember életében a cégalapítás döntése nem egy olyan dolog, ami felhőtlen boldogságot és kitartó örömet okoz a családban, hanem bizony iszonyatosan sok vitás helyzet és nehéz döntés szülője, mert bizonytalan jövőt és rengeteg problémát vetít elő a jövőre nézve. Minden kezdő vállalkozónak nehéz feladata van, hiszen első körben egy profi ötlet és hihetetlen kitartás, második körben pedig egy tűpontos tervezés szükséges, majd jó partnereket kell keresnie, kollégákat és bizony folyamatos és kitartó munkát kell beletennie, hiszen az első időszakban rengeteg oldalon kell figyelnie, és minden téren észnél kell lennie, mert egy apró hiba is végzetes következményekkel járthat egy cég alapításának idején.  Nehezíti a feladatot, hogy ha az ember mindezt úgy alakítja ki, hogy a főiskoláról kilépve, mindenféle munkahelyi tapasztalat nélkül akarja megvalósítani mindezt. Mondanom sem kell, hogy én is voltam minden, tudatlan és pimasz kamasz, akinek fogalma sincs a világ működéséről és azt sem tudja mit csinál, és ezer helyről, ezer embertől kaptam meg, hogy hiába alapítok bármilyen vállalkozást, nem járok majd sikerrel, hiszen huszonévesen nem lehet jól működő és folyamatos eredményt biztosító céget alapítani.

Mondanom sem kell, én pontosan ezek miatt kezdtem végtelen nagy energiával bele a saját cég létrehozásába, hiszen az összes ilyen véleményen lévő embernek meg akartam mutatni, hogy nem csak hogy rosszul érzik a jövőmet és rosszul gondolkodnak e téren, hanem bizony rá fogok cáfolni, meg kell majd látniuk, hogy egy én is képes vagyok egy folyamatosan növekedő és tökéletesen működő céget létrehozni akár nulla félretett összeggel is. Persze nagyon nagy kitartás kellett ehhez, azonban ebben sosem szűkölködtem. Családi vonás.

Ma már az összes rólam így vélekedő tisztában van vele hogy tévedett, hiszen öt éve folyamatosan növekedő és egyre több embernek munkát adó cégnek vagyok a mai napig a tulajdonosa. Egyetlen olyan dolog volt az öt év alatt, amellyel nehezen boldogultam és nehezen találtam megfelelő embert rá, a munkavédelem és annak feladatainak profi ellátása. Hála a jó égnek most már rátaláltam az Activesafety csapatára, akik kifejezetten profi és iszonyatosan hatékony munkájukkal az összes feladatot profi szinten oldják meg a cégen belül, de előttük rengeteg probléma volt a céggel akiket partnerünknek fogadtunk, így tudom, hogy milyen az, amikor nem teljeskörűen és nem profi szinten vannak ellátva a feladatok. Én arra buzdítok mindenkit, hogy válasszanak tökéletes csapatot a feladatra, olyat, mint az activesafety, mert akkor semmi de semmi nem jelent majd akadályt a munkavédelem sűrű labirintusában sem. Hogy ne legyen mumus a munkavédelem se.